Aktualności

Doradca Smaku IV: Zupa z papryki z jabłkami i chrupiącymi pestkami, odc. 40

Klarowny rosół albo kremowa pomidorowa - chociaż te dwie opcje to jedne z częściej pojawiających się na polskich stołach propozycji, to przecież do przygotowania zup można wykorzystać praktycznie każdy składnik. Nawet jabłka, a zamiast grzanek, makaronu czy groszku ptysiowego podać chrupiące pestki dyni. Z pewnością będzie oryginalnie, ale też smacznie!

Zupy – kulinarny temat rzeka. Jedni uwielbiają klarowny rosół, inni pyszną zupę krem z brokułów, nie brakuje też tych, którzy za każdym razem kosztując pomidorową - delektują się na nowo jej smakiem.

Ale przecież zupy można przygotować praktycznie ze wszystkiego. Nawet z połączenia warzyw i owoców, a tradycyjny makaron lub grzanki zastąpić chrupiącym dodatkiem. W tej roli doskonale sprawdzą się pestki dyni oraz słonecznika, które idealnie zaprezentują się w zupie przygotowanej z czerwonej papryki z dodatkiem jabłka. Brzmi niewiarygodnie, ale smakuje doskonale. Spróbujecie?

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

 

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies