Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejDzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję.
Taką zupą fasolową olśnicie swoich bliskich. Z jednej strony poczują polski, tradycyjny smak, dobrze znany i budzący przyjemne skojarzenia – z drugiej natomiast – zaskakujące elementy, które wzbogacą ich doznania. Ciekawym dodatkiem jest tutaj opalona na palniku papryka, która doda dymnego, nieco wędzonego akcentu, który świetnie uzupełni się z aromatem krakowskiej suchej kiełbasy. Przyprawami, które fantastycznie komponują się z daniami zawierającymi fasolę jest Przyprawa do dań z fasoli, cząber oraz kminek. Nie tylko podkręcają smak fasoli, ale także sprawiają, że staje się ona lżej strawna. Polecam Wam gorąco!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej