Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejDzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję.
Taką zupą fasolową olśnicie swoich bliskich. Z jednej strony poczują polski, tradycyjny smak, dobrze znany i budzący przyjemne skojarzenia – z drugiej natomiast – zaskakujące elementy, które wzbogacą ich doznania. Ciekawym dodatkiem jest tutaj opalona na palniku papryka, która doda dymnego, nieco wędzonego akcentu, który świetnie uzupełni się z aromatem krakowskiej suchej kiełbasy. Przyprawami, które fantastycznie komponują się z daniami zawierającymi fasolę jest Przyprawa do dań z fasoli, cząber oraz kminek. Nie tylko podkręcają smak fasoli, ale także sprawiają, że staje się ona lżej strawna. Polecam Wam gorąco!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej