Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejDla miłośników zapiekanych pyszności mamy dzisiaj coś wyjątkowego prosto od Doradcy Smaku. W potrawie połączona zostanie polska pasja do przyrządzania i jedzenia zapiekanek z portugalskim wpływem kulinarnym. Jak wiadomo, kompozycje smaków i temperamentów są w kuchni najlepsze. Ciekawi? Zapraszamy po przepis.
Bazą dla zapiekanki jest cukinia, która doskonale komponuje się z orzeźwiającym aromatem rozmarynu oraz oregano. Do tego ser kozi. To, jak twierdzi Doradca Smaku, ukłon w stronę Portugalii, ale gest ten ma swoje uzasadnienie. Taki ser dzięki temu, że ma słonawo-wędzony smak, wyjątkowo dobrze łączy się z cukinią. Ciekawi jesteśmy, czy będziecie zaskoczeni faktem, że do zapiekanki można użyć ciasta biszkoptowego. Puszysta i kremowa konsystencja smakowicie otuli cukinię z ziołami i serem. W cieście zatopmy jeszcze nadające cierpki i winny smak suszone pomidory, czarne oliwki oraz chrupiące orzechy włoskie. Zapiekanką zachwyceni będą wegetarianie, ale liczymy, że do gustu przypadnie również mięsożercom.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej