Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejCóż to takiego jest burrata? To bardzo delikatny, rozpływający się ser, podobny do mozzarelli. W dzisiejszym odcinku zdradzamy jak szybko i prosto przygotować taką domową burratę oraz zdradzamy przepis na wariację na temat sałatki caprese.
By przygotować domową burratę należy podgrzać śmietanę 30% do 70 stopni. Jest to temperatura, w której śmietana nie będzie wrzała. Do tak podgrzanej śmietany dodajemy pokrojoną na kawałki, lub rozerwaną palcami mozzarellę. Ser ma się nie tyle rozpuścić w śmietanie, co delikatnie podgrzać.
Tak przygotowaną burratę podamy z pomidorami z piekarnika. Takie pomidory momentalnie się rozpływają i stają się bardzo miękkie, dlatego warto użyć cukru pudru, który nada im lekko słodkawy smak i zahamuje kształt.
Wszystko podajemy razem z pomidorami suszonymi i chipsami z szynki dojrzewającej. Smacznego!
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej