Jakie sałatki na grilla? Inspiracje z sosami sałatkowymi Prymat!
Zobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcejDo lata jeszcze kilka tygodni, ale zawsze można przygotować coś co kojarzy nam się z latem i słońcem. Dzisiaj w programie potrawa prosto z Grecji - wieprzowina w chrupiącym cieście filo z fetą i czarnymi oliwkami. Polski akcent nadają jabłka i małe ogóreczki konserwowe.
Wieprzowinę najlepiej przyprawić gotową przyprawą do wieprzowiny, w której składniki zostały dobrane tak, by wydobyć i podkreślić smak mięsa. Dodatkowo, do farszu warto dodać cynamon, który idealnie pasuje i do suszonej żurawiny i do jabłek.
Głównym składnikiem potrawy jest ciasto filo, które jest tak cieńkie jak kartka papieru, a pochodzi z kuchni greckiej. W sklepie można je kupić mrożone. Ciasto filo nie ma właściwie określonego smaku, bo jaki smak może mieć smak tak cienkiego ciasta. By go nadać, smarujemy każdy arkusz roztopionym masłem. Tak przygotowane arkusze dociskamy do siebie i układamy na dnie brytfanny. Dzięki temu zapiekany farsz zyska formę zapiekanki.
Zobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcejPoznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej