Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejDo lata jeszcze kilka tygodni, ale zawsze można przygotować coś co kojarzy nam się z latem i słońcem. Dzisiaj w programie potrawa prosto z Grecji - wieprzowina w chrupiącym cieście filo z fetą i czarnymi oliwkami. Polski akcent nadają jabłka i małe ogóreczki konserwowe.
Wieprzowinę najlepiej przyprawić gotową przyprawą do wieprzowiny, w której składniki zostały dobrane tak, by wydobyć i podkreślić smak mięsa. Dodatkowo, do farszu warto dodać cynamon, który idealnie pasuje i do suszonej żurawiny i do jabłek.
Głównym składnikiem potrawy jest ciasto filo, które jest tak cieńkie jak kartka papieru, a pochodzi z kuchni greckiej. W sklepie można je kupić mrożone. Ciasto filo nie ma właściwie określonego smaku, bo jaki smak może mieć smak tak cienkiego ciasta. By go nadać, smarujemy każdy arkusz roztopionym masłem. Tak przygotowane arkusze dociskamy do siebie i układamy na dnie brytfanny. Dzięki temu zapiekany farsz zyska formę zapiekanki.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej