Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejCzy sernik zawsze musi być na słodko z rodzynkami i skórką pomarańczową? Otóż nie! Dzisiaj to udowodnimy i przygotujemy sernik wytrawny. W sernikach na słodko pojawiają się bakalie, u nas natomiast takim dodatkiem będzie ser brie pokrojony w drobną kostkę.
Sernik na słono trzeba jeszcze odpowiednio przyprawić - dodajemy tradycyjnie pieprz i sól do smaku, a dodatkowo imbir. Z takim sernikiem idealnie komponować się będą smażone grzyby, np. borowiki, odpowiednio doprawione.
Aby sernik zrobił większe wrażenie, możemy podać go na skwierczącej patelni.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej