Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejolejna propozycja od Doradcy Smaku to idealny na Święta Wielkanocne, a także na niedzielę schab duszony w kompozycji dodatków. Zamiast kupować w sklepie, warto zdecydować się na samodzielne upieczenie schabu. Soczyste i aromatyczne mięso w połączeniu z subtelną w smaku musztardą delikatesową oraz słodko-kwaśnym karmelizowanym jabłkiem to danie, które na pewno będzie królowało na świątecznym stole.
Zalety domowego wypieku mięs są oczywiste. Poza względami ekonomicznymi liczą się przede wszystkim walory smakowe takich wyrobów. Mamy kontrolę nad całym procesem przyrządzania mięsa oraz każdym jego dodatkiem. Ta wersja pieczonego schabu jest klasyczna, gdyż stawia na znane połączenia i pasujące do schabu – musztardę oraz jabłko. Znajdzie się tutaj jednak wiele inspirujących i orzeźwiających elementów wprost od Doradcy Smaku. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu, jaką odsłonę schabu zaprezentujecie swojej rodzinie na Święta, być może warto zdecydować się na tę wersję.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej