Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejolejna propozycja od Doradcy Smaku to idealny na Święta Wielkanocne, a także na niedzielę schab duszony w kompozycji dodatków. Zamiast kupować w sklepie, warto zdecydować się na samodzielne upieczenie schabu. Soczyste i aromatyczne mięso w połączeniu z subtelną w smaku musztardą delikatesową oraz słodko-kwaśnym karmelizowanym jabłkiem to danie, które na pewno będzie królowało na świątecznym stole.
Zalety domowego wypieku mięs są oczywiste. Poza względami ekonomicznymi liczą się przede wszystkim walory smakowe takich wyrobów. Mamy kontrolę nad całym procesem przyrządzania mięsa oraz każdym jego dodatkiem. Ta wersja pieczonego schabu jest klasyczna, gdyż stawia na znane połączenia i pasujące do schabu – musztardę oraz jabłko. Znajdzie się tutaj jednak wiele inspirujących i orzeźwiających elementów wprost od Doradcy Smaku. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu, jaką odsłonę schabu zaprezentujecie swojej rodzinie na Święta, być może warto zdecydować się na tę wersję.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej