Gdzie pieprz rośnie, jak rośnie i inne ciekawostki!
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejJak przyrządzić i podać rostbef, aby zamienić go w znakomite i wyszukane danie? To proste! Rostbef marynujemy w ziołach, zamiast ziemniaków podajemy purée z jabłek, a zwykłe ogóreczki konserwowe panierujemy. Efekt fenomenalny!
Rostbef wołowy to mięso, które samo w sobie jest doskonałe w smaku. W szybki sposób można dodatkowo podkreślić jego naturalne atuty, poprzez zamarynowanie go w ziołach. Rozmaryn i tymianek, a następnie ostra musztarda rosyjska z miodem sprawią, że mięso będzie wewnątrz soczyste, a na zewnątrz doskonale doprawione.
Zamiast podać mięso w klasyczny sposób, z ziemniakami – warto postawić na smaczną odmianę. Purée z jabłek dobrze będzie się komponowało z soczystymi kawałkami mięsa, natomiast jako dodatek podać ogóreczki konserwowe – wcześniej opanierowane. Efekt na pewno Wam się spodoba!
Pychota! Kto w swojej kuchni przygotuje takie danie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcejPoznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcej