Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejJak przyrządzić i podać rostbef, aby zamienić go w znakomite i wyszukane danie? To proste! Rostbef marynujemy w ziołach, zamiast ziemniaków podajemy purée z jabłek, a zwykłe ogóreczki konserwowe panierujemy. Efekt fenomenalny!
Rostbef wołowy to mięso, które samo w sobie jest doskonałe w smaku. W szybki sposób można dodatkowo podkreślić jego naturalne atuty, poprzez zamarynowanie go w ziołach. Rozmaryn i tymianek, a następnie ostra musztarda rosyjska z miodem sprawią, że mięso będzie wewnątrz soczyste, a na zewnątrz doskonale doprawione.
Zamiast podać mięso w klasyczny sposób, z ziemniakami – warto postawić na smaczną odmianę. Purée z jabłek dobrze będzie się komponowało z soczystymi kawałkami mięsa, natomiast jako dodatek podać ogóreczki konserwowe – wcześniej opanierowane. Efekt na pewno Wam się spodoba!
Pychota! Kto w swojej kuchni przygotuje takie danie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej