Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejLubicie odkrywać nowe smaki? W takim razie zabieramy Was w kulinarną podróż na Śląsk. Rozsmakujecie się w popularnej tam ciapkapuście oraz soczystym i delikatnym kawałku polędwicy wieprzowej. Zapraszamy!
Sztandarowe danie kuchni polskiej – kotlet schabowy podawany z kapustą zasmażaną. W kuchni śląskiej też znajdziemy pyszną alternatywę tego popularnego dania. Kapusta kiszona pojawia się tutaj w połączeniu z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i podsmażoną na patelni cebulę. Całość obowiązkowo doprawiona kminkiem, pieprzem i solą.
Do tak przygotowanej ciapkapusty można podać smażoną polędwicę wieprzową z wyczuwalną, aromatyczną nutą tymianku. Wówczas będzie to niesamowicie pachnące danie z soczystymi i delikatnymi kawałkami mięsa podanymi na purée po Śląsku.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej