Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPierwszy odcinek nowej serii programu, to przepis na pomysłową zapiekankę w całości złożoną z charakterystycznych polskich smaków, lecz nie tylko. Znajdzie się w niej doskonałej jakości polędwica wieprzowa, ziemniaczane purée z dodatkiem musztardy chrzanowej oraz brukselka, która przygotowana w nieco inny sposób, będzie smakowała każdemu.
Przed umieszczeniem finezyjnej kompozycji w piekarniku wszystkie składniki w naszym daniu zostaną poddane obróbce termicznej. Ziemniaki ugotujemy i dodamy odrobinę musztardy chrzanowej. Polędwiczka zostanie podsmażona z dodatkiem czarnego pieprzu mielonego. Brukselka – najmłodsza i najmniejsza przedstawicielka kapuścianego rodu, prosto z Belgii, zostanie natomiast podzielona na liście oraz przekrojona na pół, po czym trafi na patelnię z masłem. Słodko-wędzonego aromatu dodadzą jej suszone śliwki. Ułożona warstwami całość trafi w naczyniu żaroodpornym wprost do piekarnika, lecz zaledwie na kilka minut, aby smaki się połączyły. Po wyjęciu oczaruje każdego smakosza. Wszyscy, którzy od dzieciństwa sceptycznie podchodzą do smaku brukselki, będą na pewno miło zaskoczeni, jak pysznie może smakować. To jedno z najbardziej zaskakujących odkryć w naszym pełnym inspirujących połączeń daniu. Wypróbujcie tę propozycje na smakowity obiad, który czerpie to, co najlepsze z tradycyjnej kuchni w bardzo nowatorskim wydaniu.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej