Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejTen przepis zainteresuje wszystkich, którzy nie lubią marnować jedzenia. Jeśli został Wam kawałek mięsa z obiadu i do tego w lodówce macie aromatyczną wędzonkę, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować to smaczne danie jednogarnkowe!
Ziemniaki, marchew i cebula – trio zawsze dostępne w domu. Do tego mięso, które zostało z wczorajszego obiadu i kawałek wędzonki. Wszystko to razem podsmażamy na patelni, a do smaku doprawiamy dużą ilością rozmarynu i tymianku. Nie możemy pominąć również pieprzu, który nada daniu ostrości oraz soli. Gdy to wszystko zaprzyjaźni się ze sobą i zmięknie – czas na przygotowanie jajek sadzonych. Koniecznie z dodatkiem szczypiorku i płynnym żółtkiem. Gotowe należy wyłożyć na przyrządzoną potrawę.
Danie można podawać z tartymi buraczkami. Będzie bardzo smacznie i treściwie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej