Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTen przepis zainteresuje wszystkich, którzy nie lubią marnować jedzenia. Jeśli został Wam kawałek mięsa z obiadu i do tego w lodówce macie aromatyczną wędzonkę, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować to smaczne danie jednogarnkowe!
Ziemniaki, marchew i cebula – trio zawsze dostępne w domu. Do tego mięso, które zostało z wczorajszego obiadu i kawałek wędzonki. Wszystko to razem podsmażamy na patelni, a do smaku doprawiamy dużą ilością rozmarynu i tymianku. Nie możemy pominąć również pieprzu, który nada daniu ostrości oraz soli. Gdy to wszystko zaprzyjaźni się ze sobą i zmięknie – czas na przygotowanie jajek sadzonych. Koniecznie z dodatkiem szczypiorku i płynnym żółtkiem. Gotowe należy wyłożyć na przyrządzoną potrawę.
Danie można podawać z tartymi buraczkami. Będzie bardzo smacznie i treściwie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej