Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejTen przepis zainteresuje wszystkich, którzy nie lubią marnować jedzenia. Jeśli został Wam kawałek mięsa z obiadu i do tego w lodówce macie aromatyczną wędzonkę, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować to smaczne danie jednogarnkowe!
Ziemniaki, marchew i cebula – trio zawsze dostępne w domu. Do tego mięso, które zostało z wczorajszego obiadu i kawałek wędzonki. Wszystko to razem podsmażamy na patelni, a do smaku doprawiamy dużą ilością rozmarynu i tymianku. Nie możemy pominąć również pieprzu, który nada daniu ostrości oraz soli. Gdy to wszystko zaprzyjaźni się ze sobą i zmięknie – czas na przygotowanie jajek sadzonych. Koniecznie z dodatkiem szczypiorku i płynnym żółtkiem. Gotowe należy wyłożyć na przyrządzoną potrawę.
Danie można podawać z tartymi buraczkami. Będzie bardzo smacznie i treściwie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej