Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejMacie przed sobą piękny filet z łososia i nie wiecie jak go przygotować? To mięso o bardzo określonym i intensywnym smaku, dlatego uważnie uzupełniajmy je innymi dodatkami. Wyjątkowo pasuje do niego pieprz cytrynowy oraz pikle. W arkana przyrządzania smakowitych dań z łososia wprowadzi Was dzisiaj Doradca Smaku.
Oprószony pieprzem cytrynowym oraz bficie posmarowany śmietaną 30% od strony mięsa łosoś trafi wprost do piekarnika. Dlaczego śmietana? Ponieważ jest to idealny patent, aby zapobiec wyschnięciu mięsa. Danie uzupełni sałatka, która powstanie z marynowanych patisonów, ogóreczków, cebulki perłowej z dodatkiem świeżej czerwonej papryki, kwaśnego zielonego jabłka oraz zielonego szczypioru z młodej cebulki. Czy brakuje czegoś jeszcze? Doradca Smaku proponuje przygotowanie świeżego i intensywnie zielonego sosu z młodego szpinaku, koperku, natki pietruszki, odrobiny oleju oraz kopiatej łyżeczki musztardy chrzanowej.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej