Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejMacie przed sobą piękny filet z łososia i nie wiecie jak go przygotować? To mięso o bardzo określonym i intensywnym smaku, dlatego uważnie uzupełniajmy je innymi dodatkami. Wyjątkowo pasuje do niego pieprz cytrynowy oraz pikle. W arkana przyrządzania smakowitych dań z łososia wprowadzi Was dzisiaj Doradca Smaku.
Oprószony pieprzem cytrynowym oraz bficie posmarowany śmietaną 30% od strony mięsa łosoś trafi wprost do piekarnika. Dlaczego śmietana? Ponieważ jest to idealny patent, aby zapobiec wyschnięciu mięsa. Danie uzupełni sałatka, która powstanie z marynowanych patisonów, ogóreczków, cebulki perłowej z dodatkiem świeżej czerwonej papryki, kwaśnego zielonego jabłka oraz zielonego szczypioru z młodej cebulki. Czy brakuje czegoś jeszcze? Doradca Smaku proponuje przygotowanie świeżego i intensywnie zielonego sosu z młodego szpinaku, koperku, natki pietruszki, odrobiny oleju oraz kopiatej łyżeczki musztardy chrzanowej.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej