Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejJajka to jeden z ulubionych i bezsprzecznie najchętniej wykorzystywanych produktów w kuchni. Na słodko bądź na słono i w zależności od tego, jaką temperaturą je potraktujemy i jakich składników do nich dodamy, smak i efekt będą inne. Tym razem Doradca Smaku zaproponuje Wam coś zupełnie nietypowego. Oceńcie sami.
Smaki i aromaty zawarte w naszych maleńkich zapiekankach są bardzo klasyczne, lecz w połączeniu ze sobą dają bardzo charakterystyczny efekt. Składać się na niego będzie dobra polska kiełbasa (możemy ją także zastąpić ulubioną wędliną), podsmażone delikatnie pieczarki i czerwona cebula, sera typu podpuszczkowego oraz kminek. Znalazły się tutaj także włoskie akcenty – takie jak suszone pomidory bazylia czy oregano. Aby zapiekanki nie były zbyt suche, pieczemy je w kąpieli wodnej. Koniecznie wypróbujcie. Warto zadbać o osiągnięcie takiej konsystencji żółtka dokładnie takiej, jak lubimy.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej