Aktualności

Doradca Smaku IV: Naleśniki po rosyjsku z wędzonym twarogiem, odc. 6

Naleśniki z jabłkami, z serem, z grzybami a nawet z mięsem - któż ich nie lubi? W dzisiejszym odcinku programu Doradca Smaku proponuje naleśniki po rosyjsku. 

Ciasto na naleśniki na sposób wytrawny zostało również przyrządzone w specjalny sposób - do ciasta został dodany bulion grzybowy, ochłodzony zimnym mlekiem. Wykorzystując tak przyrządzone ciasto smażymy naleśniki. Farsz przygotowujemy podobnie jak farsz do pierogów ruskich, natomiast w odwrotnej proporcji ziemniaków z serem. Zamiast zwykłego sera, smak podkręcamy serem wędzonym. Do farszu warto dodać coś zielonego, np. koperek suszony. Zamiast skwarków, które dodajemy do pierogów ruskich, dodajemy suszoną cebulę.

Jeśli Wy też nie lubicie lepić pierogów, ale uwielbiacie ich smak, naleśniki po rosyjsku będą idealną alternatywą.

Przepis i odcinek na stronie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies