Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejWszyscy lubimy bigos, fasolkę po bretońsku i różne wariacje z makaronem w roli głównej. A gdyby tak połączyć fasolkę z makaronem i dodać do tego wędzony boczek oraz sporą ilość rozmaitych warzyw? W szybki sposób kolejne danie trafi na listę ulubionych. To co, skusicie się?
Dania jednogarnkowe to temat rzeka. W każdym domu są one przygotowywane, a na jednej patelni lub w jednym garnku lądują rozmaite składniki. Najczęściej jest to połączenie mięsnych składników – kiełbasy wiejskiej, żeberek czy boczku z warzywami – marchwią, fasolą czy kapustą, a do tego spora ilość przypraw, które wydobywają i podkreślają smak potrawy.
Przepis na makaron z fasolą i wędzonką to kolejna wariacja dania jednogarnkowego, która jest treściwa, sycąca, przepyszna i co najważniejsze – szybka. To sposób na wyczarowanie obiadu w kilka chwil, bez żadnej straty na efekcie, który jest gwarantowany. Dania z aromatycznym wędzonym boczkiem nie mogą nie smakować. Polecam!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej