Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejWszyscy lubimy bigos, fasolkę po bretońsku i różne wariacje z makaronem w roli głównej. A gdyby tak połączyć fasolkę z makaronem i dodać do tego wędzony boczek oraz sporą ilość rozmaitych warzyw? W szybki sposób kolejne danie trafi na listę ulubionych. To co, skusicie się?
Dania jednogarnkowe to temat rzeka. W każdym domu są one przygotowywane, a na jednej patelni lub w jednym garnku lądują rozmaite składniki. Najczęściej jest to połączenie mięsnych składników – kiełbasy wiejskiej, żeberek czy boczku z warzywami – marchwią, fasolą czy kapustą, a do tego spora ilość przypraw, które wydobywają i podkreślają smak potrawy.
Przepis na makaron z fasolą i wędzonką to kolejna wariacja dania jednogarnkowego, która jest treściwa, sycąca, przepyszna i co najważniejsze – szybka. To sposób na wyczarowanie obiadu w kilka chwil, bez żadnej straty na efekcie, który jest gwarantowany. Dania z aromatycznym wędzonym boczkiem nie mogą nie smakować. Polecam!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej