Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPochodzi z kuchni orientalnej, ale znany jest na całym świecie. Powszechnie podawany jest w bułce zwanej pitą koniecznie z dużą ilością mięsa drobiowego, świeżych warzyw polanych dla smaku sosem, najlepiej pikantnym. Jednak kebab można przygotować też zupełnie inaczej z kalafiorem i …truskawkami w roli głównej. Brzmi niesamowicie, prawda?
W kuchni warto eksperymentować, aby odkrywać nowe, nieznane dotąd smaki. Czasem z pozoru niepasujące do siebie składniki i dodatki – połączone z innymi tworzą doskonałą całość. Tak jest w przypadku kebabu, w którym tradycyjne składniki zostały zastąpione nieco bardziej wyszukanym połączeniem. Andrzej Polan w programie zdecydował się na przygotowanie kebabu, który z pewnością zaskoczy swoim nietypowym wyglądem i rewelacyjnym smakiem.
Zamiast popularnej bułki pity tym razem pod tą nazwą pojawi się pyszny kotlet mielony z dodatkiem prażonych jabłek, podany na talerzu w towarzystwie upieczonego kalafiora i kilku truskawek. Zamiast tradycyjnego sosu będzie majonez połączony z przyprawą curry oraz odrobiną octu winnego. Pyszna odmiana gwarantowana! Dla ciekawych i chętnych poznawania nowych smaków przepis poniżej.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej