Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejGruszki najlepsze są jesienią. Jednak te dostępne przez cały rok również można wykorzystać, m.in. do przygotowania prostej i finezyjnej przekąski. Połączenie sera pleśniowego i szynki dojrzewającej da genialny smak!
Przekąski najczęściej przygotowujemy na domowe imprezy lub spotkania z przyjaciółmi. Warto wtedy podjąć wyzwanie i przyrządzić coś zupełnie innego, nowego, ale za to jak smacznego.
Gruszka w szynce z serem pleśniowym to taka przekąska, która pomimo swojej prostoty przygotowania, zachwyca oryginalnym i wyszukanym sposobem podania. Wydrążony owoc gruszki zastąpiony serem pleśniowym, a do tego wszystkiego otulony plastrem szynki dojrzewającej i zapieczony w piekarniku daje rozpływający się w ustach efekt. Pychota!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej