Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNajprostsze rozwiązania bywają najlepsze. Z pewnością tak jest w przypadku tego dania. Aromatyczny filet z dorsza do smaku doprawiony ostrą papryką i podany z sosem przygotowanym z hiszpańskiego przysmaku – chorizo. Doskonały efekt gwarantowany.
Dania jednogarnkowe mają wiele zalet – szybkie, proste, sycące i smaczne. Chociaż z pewnością jedną z ważniejszych jest to, że można przygotować je praktycznie ze wszystkiego – nawet z ryby.
Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście takiego dania, to skuście się na dorsza podawanego z sosem z chorizo.
Jest to tradycyjna hiszpańska kiełbasa wykonywana z wieprzowiny, znana i doceniana ze względu na swój mocny i charakterystyczny aromat i smak. To on podkreśli naturalne walory delikatnego fileta z dorsza i sprawi, że danie nabierze wyjątkowego charakteru.
Całą potrawę można przygotować w niecałą godzinę, dlatego ta propozycja jest dobra dla wszystkich zabieganych i lubiących szybkie, ale dobre rozwiązania.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej