Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejChaczapuri potocznie zwane serowym chlebem to jedna z najważniejszych i najbardziej charakterystycznych potraw w tradycji gruzińskiej. Choć jest daniem bardzo prostym i niewyszukanym, wcale nie straciło na popularności i wciąż stanowi podstawę posiłku w Gruzji. To kolejny dowód na to, że największy urok tkwi w prostocie, na którą jednak składają się doskonałej jakości produkty. Warto przyrządzić je we własnym domu, wykorzystując pierwotną recepturę prezentowaną przez Doradcę Smaku.
Chaczapuri jest tak samo ważne jak pizza dla Włochów czy tortilla dla Hiszpanów. Zachwycają się nim nie tylko turyści i wszyscy, którzy chcą skosztować najbardziej charakterystycznych dla regionu potraw, ale także rdzenni mieszkańcy, którzy przez szereg lat nie wykluczyli „chleba serowego” ze swojego jadłospisu. Nic w tym dziwnego. Zachwyca smakiem i potrafi szybko zaspokoić głód. Jak go przyrządzić? Jeśli już zagnieciemy drożdżowe ciasto, które przez 20 minut wspaniale urośnie, pozostaje nam tylko przygotować do niego smakowity farsz. Łączymy zatem dwa rodzaje sera – biały półtłusty oraz bryndzę, do których dodajemy czarny pieprz, suszony koperek oraz cebulkę smażoną, która nada nie tylko smak, ale też aromat. Domowe chaczapuri smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie na jeszcze gorące kładziemy kawałek masła, które szybko się rozpuści. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany. Smakowite!
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej