Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejOryginalne indyjskie curry kojarzymy z potrawą w której zawsze pojawia się ryż w połączeniu z mięsem i wybranymi warzywami. Jednak curry można przygotować na wiele sposobów - w zależności od tego jakimi składnikami dysponujemy. Smaczną propozycja jest curry z kalafiora i ziemniaków.
Kalafiorem można zajadać się w różnej postaci. Jedni podają go jako dodatek do obiadu, inni na jego bazie gotują zupę, kolejni wykorzystują go do sałatek. Doskonałą propozycją jest również przygotowanie z niego curry.
Jest to danie dziecinnie proste do którego potrzebujemy zaledwie kilku składników – ziemniaków, cebuli, kolby kukurydzianej, masła orzechowego i jak w oryginalnym curry – ryżu. Nie bez znaczenia pozostaje wybór przypraw, które powinny podkręcić i wzmocnić finalny smak dania. Egzotyczna kurkuma i cynamon, kminek, gorczyca i kolendra oraz sól i pieprz kolorowy – idealnie spełnią swoją rolę i sprawią, że danie nabierze wyjątkowy charakter i apetyczny wygląd.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej