Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejW środku tygodnia warto sobie nieco osłodzić życie, dlatego też dzisiaj proponujemy deser. Przepis Doradcy Smaku tym razem dotyczy filigranowych przysmaków zrobionych z białek jaj oraz cukru. To bardzo wykwintna propozycja, która zrobi wrażenie także na zaproszonych gościach.
Bezy przygotować można bardzo prosto i w szybki sposób. Cały sekret polega na uzyskaniu właściwej, ciągnącej konsystencji. Z niej układamy małe porcje, które następnie zapiekamy w piekarniku. Jeśli bezy są dla Was zbyt słodkie, zaradzić temu można, dodając sok z cytryny. Dzisiejszy pomysł zawiera w zasadzie receptury na trzy oddzielne pyszności, które mogą być inspiracją także do przygotowania innych deserów. Nauczycie się sporządzać słodko-kwaśną konfiturę zabarwioną nutą pikanterii w postaci chili pieprzu cayenne, a także niebiańsko słodki mus z białej czekolady. Przepis od Doradcy Smaku to kompozycja złożona z słodkich smaków przełamanych kwaskowatością oraz ostrzejszymi akcentami. Zaszalejcie w kuchni – gościom będą oczarowani także wizualną stroną deseru.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej