Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejW środku tygodnia warto sobie nieco osłodzić życie, dlatego też dzisiaj proponujemy deser. Przepis Doradcy Smaku tym razem dotyczy filigranowych przysmaków zrobionych z białek jaj oraz cukru. To bardzo wykwintna propozycja, która zrobi wrażenie także na zaproszonych gościach.
Bezy przygotować można bardzo prosto i w szybki sposób. Cały sekret polega na uzyskaniu właściwej, ciągnącej konsystencji. Z niej układamy małe porcje, które następnie zapiekamy w piekarniku. Jeśli bezy są dla Was zbyt słodkie, zaradzić temu można, dodając sok z cytryny. Dzisiejszy pomysł zawiera w zasadzie receptury na trzy oddzielne pyszności, które mogą być inspiracją także do przygotowania innych deserów. Nauczycie się sporządzać słodko-kwaśną konfiturę zabarwioną nutą pikanterii w postaci chili pieprzu cayenne, a także niebiańsko słodki mus z białej czekolady. Przepis od Doradcy Smaku to kompozycja złożona z słodkich smaków przełamanych kwaskowatością oraz ostrzejszymi akcentami. Zaszalejcie w kuchni – gościom będą oczarowani także wizualną stroną deseru.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej