Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejJak często w Waszych kuchniach i na talerzach pojawiają się boczniaki? Warto wykorzystywać ten produkt, gdyż jest niezwykle smaczny. Najlepsze potrawy powstają z boczniaków małych i średnich, dlatego użycie takich polecamy także do przygotowania dzisiejszego bigosu. Ta potrawa dowodzi, że bigos można przygotować z czasem nawet bardzo nieoczywistych składników.
Danie jest bardzo proste i bazuje na dwóch składnikach głównych – boczniakach oraz filecie z dorsza. Bigos powstaje z najpierw upieczonych, a następnie uduszonych boczniaków wraz z cebulą i dopasowanymi przyprawami: kminkiem mielonym, majerankiem, cząbrem, solą oraz pieprzem kolorowym. Dorsza, którego finalnie położymy na warstwie bigosu, smażymy na patelni, bez użycia panierki. Jeśli chcecie poznać patent, jak sprawić, aby nie przywarł do patelni, koniecznie przeczytajcie przepis. Gotowi na mięsno-rybne połączenie? Smacznego!
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej