Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejJak często w Waszych kuchniach i na talerzach pojawiają się boczniaki? Warto wykorzystywać ten produkt, gdyż jest niezwykle smaczny. Najlepsze potrawy powstają z boczniaków małych i średnich, dlatego użycie takich polecamy także do przygotowania dzisiejszego bigosu. Ta potrawa dowodzi, że bigos można przygotować z czasem nawet bardzo nieoczywistych składników.
Danie jest bardzo proste i bazuje na dwóch składnikach głównych – boczniakach oraz filecie z dorsza. Bigos powstaje z najpierw upieczonych, a następnie uduszonych boczniaków wraz z cebulą i dopasowanymi przyprawami: kminkiem mielonym, majerankiem, cząbrem, solą oraz pieprzem kolorowym. Dorsza, którego finalnie położymy na warstwie bigosu, smażymy na patelni, bez użycia panierki. Jeśli chcecie poznać patent, jak sprawić, aby nie przywarł do patelni, koniecznie przeczytajcie przepis. Gotowi na mięsno-rybne połączenie? Smacznego!
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej