Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejRyba zawinięta w plaster boczku bądź szynki to w kuchni połączenie spotykane coraz częściej, lecz wciąż jeszcze uchodzące za nieco ekstrawaganckie i odważne. Dzisiejsze danie zaskoczy jeszcze kilkoma interesującymi elementami – konfiturą pomidorową oraz sałatką z dyni, soczewicy oraz pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie przepis od Doradcy Smaku.
To bardzo kolorowe, zdrowe i już prawdziwie wiosenne danie. Lekki i soczysty filet z dorsza zawinięty w chrupiący plaster boczku zyska na smaku dzięki towarzystwu sałatki z dyni oraz brązowej soczewicy doprawionej przyprawą do dań z fasoli (idealnej do wszelkich strączkowych roślin). Interesującym kontrapunktem dla całości będzie konfitura sporządzona w passaty pomidorowej wzbogacona kurkumą oraz kilkoma kroplami octu jabłkowego. Danie udekorowane jest wprowadzającymi w pozytywny wiosenny nastrój rzodkiewką oraz kilkoma jadalnymi kwiatami. Propozycja idealnie nadaje się na wykwinty obiad, a także romantyczną kolację we dwoje.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej