Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKotlet schabowy podawany z zasmażaną kapustą to jedno z ulubionych przez Polaków dań. Kulinarnych wariacji na wykorzystanie białej kapusty i schabu bez kości jednak nie brakuje. Andrzej Polan zdradza Afrykański sposób na główkę kapusty. Będzie ciekawie, smacznie i niepowtarzalnie.
Biała kapusta i schab to duet doskonały. W szybki i prosty sposób można przygotować z tych dwóch głównych składników niepowtarzalne danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnego połączenia kotleta schabowego z kapustą zasmażaną.
Aby przyrządzić to danie należy poszatkować kapustę, pokroić w cienkie piórka cebulkę i to wszystko wrzucić na rozgrzany olej. Bardzo ważny jest dobór przypraw – nie obejdzie się bez dużej ilości kminku, która jest obowiązkowo zawsze dodawana do kapusty, dla smaku – chili i sól, a apetycznego wyglądu – kurkuma.
Na podsmażoną kapustę wykładamy upieczone plastry schabu i całość zdobimy liśćmi bazylii. Danie nie tylko pięknie prezentuje się, ale też wyjątkowo smakuje.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej