Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejW tym odcinku kontynuujemy wątek hiszpański. Robert Sowa zaprosił nas na pyszne i pikantne krewetki z hiszpańskim chorizo. Pomidory concasse doprawił aromatycznymi ziołami i podał z gorącymi, chrupiącymi grzankami. Brzmi pysznie?
Chorizo, to tradycyjna hiszpańska kiełbasa wyrabiana z wieprzowiny. Odznacza się charakterystycznym pikantnym smakiem oraz wyrazistym zapachem. Uwielbiana w Hiszpanii, ale doceniana także poza jej granicami. Spróbujcie użyć jej do przygotowania krewetek. Robert Sowa proponuje podać je z pomidorami concasse – podzieli się z nami jak je przygotować oraz co zrobić, aby chorizo było bardziej pikantne. Całe danie doprawcie papryką wędzoną, która nada daniu wyraźnego, lekko słodkawego smaku. Świetnie sprawdzi się tutaj również imbir mielony ze swoim zdecydowanym, korzennym aromatem i cytrynowo-słodkawym smakiem. Pysznie!
Przepis oraz video znajdziecie na DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej