Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejW tym odcinku kontynuujemy wątek hiszpański. Robert Sowa zaprosił nas na pyszne i pikantne krewetki z hiszpańskim chorizo. Pomidory concasse doprawił aromatycznymi ziołami i podał z gorącymi, chrupiącymi grzankami. Brzmi pysznie?
Chorizo, to tradycyjna hiszpańska kiełbasa wyrabiana z wieprzowiny. Odznacza się charakterystycznym pikantnym smakiem oraz wyrazistym zapachem. Uwielbiana w Hiszpanii, ale doceniana także poza jej granicami. Spróbujcie użyć jej do przygotowania krewetek. Robert Sowa proponuje podać je z pomidorami concasse – podzieli się z nami jak je przygotować oraz co zrobić, aby chorizo było bardziej pikantne. Całe danie doprawcie papryką wędzoną, która nada daniu wyraźnego, lekko słodkawego smaku. Świetnie sprawdzi się tutaj również imbir mielony ze swoim zdecydowanym, korzennym aromatem i cytrynowo-słodkawym smakiem. Pysznie!
Przepis oraz video znajdziecie na DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej