Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPesto to zielony sos, pochodzący z włoskiej Genui. Jego podstawowym składnikiem jest bazylia. Ale nikt nie powiedział, że nie można go modyfikować. Robert Sowa przygotował naprawdę aromatyczne pesto z pieczonej papryki. To idealnym uzupełnieniem wszelkich dań makaronowych.
Czerwona papryka, suszone pomidory i prażone orzeszki pinii znakomicie ze sobą korespondują. W programie "Doradca Smaku express" Robert Sowa pokazuje, jak sprytnie upiec paprykę, żeby była jeszcze bardziej aromatyczna. Tą potrawą bez wątpienia podbijecie serca wszystkich fanów kuchni śródziemnomorskiej.
Więcej znajdziecie na DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej