Aktualności

Doradca Smaku express: Grzanki ze szpinakiem i półgęskiem, odc. 7

Tym razem czeka na nas prawdziwe śniadanie mistrzów w wydaniu Roberta Sowy. Koniecznie spróbujcie chrupiących grzanek ze szpinakiem i półgęskiem.

Półgęsek to wędlina z wędzonej w naturalnym dymie piersi gęsi. Dawniej serwowany na staropolskich dworach szlacheckich. Dziś pojawia się na naszych talerzach dość rzadko.
Dajmy mu szansę i stwórzmy z niego coś pysznego! W końcu czasem warto sięgnąć po coś luksusowego nawet w zaciszu własnego domu :). Robert Sowa doskonale wie, jak przyrządzić z jego udziałem prawdziwe śniadanie mistrzów. Kombinacja kilku prostych składników da znakomity efekt końcowy. Nie wierzycie – spróbujcie sami.
Przed przygotowaniem grzanek ze szpinakiem i półgęskiem skorzystajcie z pomocnych porad:

  • Chleb zapieczony w tosterze nie będzie chłonął wody i oliwy z farszu,
  • Grzanki warto natrzeć czosnkiem dla aromatu. Ciepło wyzwala właśnie aromat czosnku.

Przepis i video znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies