Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejFrittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.
Wspaniała krewna jajecznicy i omletu – zwykle podawana z warzywami. Tym razem wzbogacona smakiem cukinii, pomidorów i sera feta. Uwieńczona sałatką z rukoli i orzeszków pinii. Nie tylko brzmi, ale i smakuje wspaniale. Nie zapomnijcie doprawić tej potrawy jajecznej, np. zaostrzając jej smak pieprzem białym oraz ziołami prowansalskimi, które dodadzą frittacie smaku kuchni śródziemnomorskiej.
Jeśli nie macie w domu specjalnej formy, możecie frittatę zapiec na patelni.
Przepis i video znajdziecie TUTAJ.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej