Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejFrittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.
Wspaniała krewna jajecznicy i omletu – zwykle podawana z warzywami. Tym razem wzbogacona smakiem cukinii, pomidorów i sera feta. Uwieńczona sałatką z rukoli i orzeszków pinii. Nie tylko brzmi, ale i smakuje wspaniale. Nie zapomnijcie doprawić tej potrawy jajecznej, np. zaostrzając jej smak pieprzem białym oraz ziołami prowansalskimi, które dodadzą frittacie smaku kuchni śródziemnomorskiej.
Jeśli nie macie w domu specjalnej formy, możecie frittatę zapiec na patelni.
Przepis i video znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej