Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejPodobnie jak i w Polsce każdy region ma swoje charakterystyczne smaki, tak i poza jej granicami kuchnia różni się w zależności od klimatu czy dostępnych składników. Rejon Alzacji sąsiaduje z Niemcami, i to właśnie Niemcy wywarły na nią ogromny wpływ. Mieszkańcy Alzacji noszą francuskie nazwiska, mówią płynnie po niemiecku, również kuchnia korzysta z tradycji niemieckiej. Jest cięższa i bardziej sycąca niż tradycyjna kuchnia francuska, kojarząca nam się raczej z lekkimi potrawami.
W kuchni alzackiej dominują głównie mięso, ziemniaki i cebula. W tym rejonie warto spróbować również piwa, które jak na tradycję niemiecką przystało, jest tu całkiem dobre. Można powiedzieć, że Alzacja to najbardziej piwny region Francji.
Wszystkie te smaki łączy w sobie zupa alzacka z piwem. Ma ciekawy smak - koniecznie wypróbujcie.
Program "Doradca Smaku" od poniedziałku do czwartku o 20.10 w TVN.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej