Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzygoda kulinarna Michela Moran rozpoczęła się właśnie od tego dania. Zupę z porów i ziemniaków przygotowywał już jako 14-latek w szkole gastronomicznej. Po latach wraca do tego przepisu, dodając do niego kilka nowych, ale sprawdzonych smaków.
Do wykonania tej zupy potrzebujemy niewiele czasu, ale dużo precyzji. Warzywa powinny być starannie pokrojone w równą kosteczkę, aby na talerzu prezentowały się naprawdę apetycznie. Por, ziemniaki oraz bób z dodatkiem odpowiednich przypraw stworzą doskonałą kompozycję smaków, którą zapamiętamy na długo. Ta aromatyczna zupa będzie idealna jako pierwsze danie, ale też ciepły posiłek na jesienny wieczór.
Przepis dostępny jest TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej