Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejPolacy kochają grillować. Według badań, do dań najczęściej przyrządzanych z grilla należą: karkówka i kiełbasa. Chcąc nieco zmienić te kulinarne zwyczaje, Michel Moran zaproponował w Dzień Dobry TVN kilka ciekawych przepisów na mięso, rybę oraz sałatkę. Zamiast karkówki zaproponował polędwiczkę wieprzową, którą da się przyrządzić zdecydowanie szybciej i ma delikatniejszy smak. Poza tym - przepis na rybę. Nie ma nic pyszniejszego z grilla niż świeża ryba ze szczyptą aromatycznych przypraw i salsą ze świeżych pomidorów. No i sałatka - do zrobienia, jeśli zostały ugrillowane kawałki kurczaka.
Oto kilka przepisów, które Michel Moran pokazał w Dzień dobry TVN, 20 kwietnia 2024 roku.
Składniki:
Przygotowanie:
Obrać z błon mięso. Przygotować marynatę. Mięso włożyć do marynaty i marynować godzinę. Kroimy na plastry 1- 1,5 cm. Obtaczamy marynatą i grillujemy max. 3min z każdej strony, tak aby była soczysta. Można podawać z warzywami grillowanymi lub ziemniakami, do których możemy użyć tej samej marynaty.
Składniki:
Przygotowanie:
Pomidora kroimy w kostkę, zalewamy 50ml oliwą i dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy.
Rybę opłukać i dokładnie osuszyć.
Delikatnie ponacinać rybę na każdym boku. Doprawić solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włożyć 2-3 plasterki cytryny, ząbek czosnku i zioła.
Rybę wysmarować oliwą. Położyć na rozgrzanym grillu. Rybę grillować przez 4 do 5 minut z każdej strony.
Przed podaniem kładziemy na wierzch naszą salsę z pomidora.
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej