Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKuchnia Tex-Mex, czyli teksańsko-meksykańska była tematem przewodnim wczorajszego odcinka Doradcy Smaku.
Widzowie mieli okazję zobaczyć, jak chef Robert Sowa przygotowuje quesadillę z kurczakiem i awokado, jedną ze sztandarowych, obok burrito, enchilady i tacos, potraw kuchni Tex-Mex. W zaprezentowanym daniu, obok kurczaka i awokado, znalazły się także: czerwona cebula, rzodkiewki, kapary, naturalny serek śmietankowy i ser żółty gouda, a także: Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat, syrop klonowy, musztarda sarepska, oliwki i świeża kolendra.
Kompletną listę składników znajdziecie oczywiście na Doradcy Smaku w PRZEPISIE NA QUESADILLĘ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej