Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejDzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję.
Taką zupą fasolową olśnicie swoich bliskich. Z jednej strony poczują polski, tradycyjny smak, dobrze znany i budzący przyjemne skojarzenia – z drugiej natomiast – zaskakujące elementy, które wzbogacą ich doznania. Ciekawym dodatkiem jest tutaj opalona na palniku papryka, która doda dymnego, nieco wędzonego akcentu, który świetnie uzupełni się z aromatem krakowskiej suchej kiełbasy. Przyprawami, które fantastycznie komponują się z daniami zawierającymi fasolę jest Przyprawa do dań z fasoli, cząber oraz kminek. Nie tylko podkręcają smak fasoli, ale także sprawiają, że staje się ona lżej strawna. Polecam Wam gorąco!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej