Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję.
Taką zupą fasolową olśnicie swoich bliskich. Z jednej strony poczują polski, tradycyjny smak, dobrze znany i budzący przyjemne skojarzenia – z drugiej natomiast – zaskakujące elementy, które wzbogacą ich doznania. Ciekawym dodatkiem jest tutaj opalona na palniku papryka, która doda dymnego, nieco wędzonego akcentu, który świetnie uzupełni się z aromatem krakowskiej suchej kiełbasy. Przyprawami, które fantastycznie komponują się z daniami zawierającymi fasolę jest Przyprawa do dań z fasoli, cząber oraz kminek. Nie tylko podkręcają smak fasoli, ale także sprawiają, że staje się ona lżej strawna. Polecam Wam gorąco!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej