Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejZespół Afromental doskonale radzi sobie na scenie i na listach przebojów. A jak członkowie zespołu poradzili sobie w kuchni Roberta Sowy?
Po czujnym okiem Roberta żaden talent nie zginie. Jak się okazało chłopcy mają nie tylko talent do muzyki, ale i do kuchni. Ekipa gotująca była liczna, wiec nie mogło zabraknąć też wielu dań. Robert Sowa na przystawkę zaproponował danie prosto ze słonecznej Hiszpanii - krewetki ze szpinakiem i groszkiem zielonym. Na rozgrzanie w jesienny poranek Sowa zaserwował aromatyczną zupę krem z marchewki z marynowanym imbirem i świeżą kolendrą, a na drugie danie - marynowaną jagnięcinę w przyprawie do steku. Oprócz tego na stole znalazła się też lekka sałatka i kanapeczki - wszyscy zgłodnieli na widok tych wspaniałości kulinarnych, także prowadzący - Kinga i Bartosz.
Fragment odcinka oraz przepisy można znaleźć TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej