Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejW ostatnią niedzielę października Robert Sowa razem ze swoim teamem kucharzy przeprowadził pokazy kulinarne w Galerii Askana w Gorzowie Wielkopolskim.
Goście centrum handlowego mogli skosztować kremowej zupy z dyni z mlekiem kokosowym, przyprawionej imbirem Prymat i świeżo siekaną kolendrą z prażonymi pestkami dyni. Zostały podane również pikantne udźce z kurczaka podane na ragoût z soczewicy i pomidorów z kuminem oraz zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem. Wszystko doskonale doprawione przyprawami Prymat. Podczas warsztatów przygotowano i wydano 300 dań.
Po zakończeniu live cookingu, Robert wraz z Krzysztofem Marciniakiem - szefem kuchni restauracji Dream Burger, wyłonił również zwycięzcę konkursu "Chef Askanowych Smaków".
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej