Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejNa Święta trzeba się dobrze przygotować, aby było uroczyście, rodzinnie, ale też smacznie i mimo wszystko relaksująco.
Jak Wielkanoc to i wiosna, a jedno i drugie kojarzą się przede wszystkim z nadzieją i nowym życiem. Symbolika Wielkanocy jest jednak o wiele szersza, niosąca wiele ukrytych, często zapominanych znaczeń i budowanych przez wieki polskich obyczajów oraz tradycji. Wiele z nich kontynuujemy, często nie znając ich znaczenia. Dla wszystkich rodziców i dziadków to również czas, aby przekazać kolejnym pokoleniom tradycje, również te kulinarne.
Co roku na naszych wielkanocnych stołach pojawiają się więc powszechnie znane i lubiane potrawy. Dla urozmaicenia polecamy jednak nieco odświeżyć tradycyjne przepisy, a z pewnością pozytywnie zaskoczymy nasze rodziny. Tak na przykład jajka faszerowane warto wzbogacić wyszukanym smakiem łososia, za bazę sałatki użyć kaszy kuskus, a wszystkie przygotowywane dania przyprawić najlepszymi ziołami i przyprawami.
Pamiętajmy, by klasyczną pieczeń dopełnić smakiem odpowiednio skomponowanych przypraw, jak na przykład Przyprawą do pieczeni Prymat. Połączenie ostrych przypraw i delikatnych ziół pozwoli wydobyć z każdej pieczeni to, co najlepsze. Z kolei wielkanocne klopsiki z jajkami ożywi Przyprawa do mięsa mielonego Prymat.
Po wielkanocne inspiracje zapraszamy TUTAJ.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej