Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejKtóż nie zachwyca się tradycyjnym smakiem domowych przetworów - ogórków kwaszonych, małosolnych czy konserwowych! Ogórki świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, obiadu czy po prostu przekąska. Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, a także w odpowiednio dobranych proporcjach przypraw oraz klasycznej zalewie solnej.
Ogórki małosolne są lekko słone i chrupiące, po wyjęciu ze słoika wyglądają tak jak ogórki kiszone, jedynie ich środek ze względu na krótki czas kiszenia pozostaje nieprzeźroczysty. To nasz polski klasyk, który bardzo szybko można przyrządzić w domu. Ogórki małosolne potrzebują zaledwie 3 dni, by w zalewie uzyskać idealny smak, natomiast ogórki kwaszone powinny być przechowywane w chłodnym miejscu przez kilka tygodni (ok. 20 dni).
Ogórki konserwowe zwane korniszonami od lat w naszych domach serwowane są jako samodzielna zakąska czy też składnik kanapek, sałatek oraz dań obiadowych. Mieszanka do ogórków konserwowych pozwala na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. Sekretem idealnie octowych, chrupiących i twardych ogórków jest odpowiednie przyrządzenie zalewy octowej z takimi przyprawami jak gorczyca biała, ziele angielskie czy pieprz czarny.
Ze względu na starannie opracowaną recepturę i dokładnie dobrane proporcje Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat zagwarantują zawsze doskonały smak ogórków za każdym razem.
Więcej o Mieszance do ogórków kwaszonych i małosolnych
Więcej o Mieszance do ogórków konserwowych
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej