Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejZupy to bardzo istotny element kuchni polskiej. Wachlarz najpopularniejszych jest bardzo szeroki. Z pewnością jedno z czołowych miejsc zajmuje zupa ogórkowa. O tym, w jaki sposób ją urozmaicić i z czym podawać, opowiedział Robert Sowa w pierwszym odcinku programu „Mój przepis na…”.
Zupa ogórkowa to jedna z najbardziej ulubionych zup w kuchni polskiej. Przygotowywana na wywarze mięsnym z dodatkiem startych ogórków kiszonych lub w wersji dla zabieganych – z gotowego przecieru ogórkowego.
Większość osób kojarzy ją z okresem dzieciństwa, kiedy to mamy i babcie przyrządzały ją na niedzielny obiad. Lekko kwaskowaty charakter, dodatkowo wzmocniony wędzonymi żeberkami tworzy harmonijną całość tak lubianą przez praktycznie wszystkich. Aby nie tylko dobrze smakowała, ale też dobrze się prezentowała, można dla dekoracji podać ją z dodatkiem kiełków.
Zupa ogórkowa to smaczna propozycja na codzienny obiad. Jej przygotowanie jest proste i szybkie, co stanowi jej dodatkową zaletę.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej