Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejZupy to bardzo istotny element kuchni polskiej. Wachlarz najpopularniejszych jest bardzo szeroki. Z pewnością jedno z czołowych miejsc zajmuje zupa ogórkowa. O tym, w jaki sposób ją urozmaicić i z czym podawać, opowiedział Robert Sowa w pierwszym odcinku programu „Mój przepis na…”.
Zupa ogórkowa to jedna z najbardziej ulubionych zup w kuchni polskiej. Przygotowywana na wywarze mięsnym z dodatkiem startych ogórków kiszonych lub w wersji dla zabieganych – z gotowego przecieru ogórkowego.
Większość osób kojarzy ją z okresem dzieciństwa, kiedy to mamy i babcie przyrządzały ją na niedzielny obiad. Lekko kwaskowaty charakter, dodatkowo wzmocniony wędzonymi żeberkami tworzy harmonijną całość tak lubianą przez praktycznie wszystkich. Aby nie tylko dobrze smakowała, ale też dobrze się prezentowała, można dla dekoracji podać ją z dodatkiem kiełków.
Zupa ogórkowa to smaczna propozycja na codzienny obiad. Jej przygotowanie jest proste i szybkie, co stanowi jej dodatkową zaletę.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej