Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejSą tacy, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez zupy – w formie tzw. pierwszego dania. Dla niektórych natomiast zupa wystarczy za cały obiad. Jednych i drugich zachwyci propozycja zupy krem, na którą złożą się polskie smaki – pietruszka, jabłka oraz miód lipowy.
Bazą dla zupy są zapieczone razem w naczyniu żaroodpornym jabłka, pietruszka z dodatkiem miodu lipowego oraz oleju z suszonych pomidorów. Obowiązkowym dodatkiem i jednocześnie przyprawą, która komponuje się tak dobrze jak żadna inna, jest lubczyk. To on wzmacnia i jednocześnie wydobywa aromat z pozostałych składników. Zwieńczeniem całości, a jednocześnie celnym kontrapunktem jest dodatek sera owczego oraz świeżej natki pietruszki. Pyszna, sycąca i prawdziwie polska potrawa.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej