Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejKiedyś gościły na naszych stołach codziennie, dzisiaj pomijamy je podczas planowania jadłospisu. A szkoda, ponieważ zupy nie są czasochłonne, łatwo je podgrzać w kolejnym dniu i co ważne są smaczne i zdrowe. Dlatego proponujemy zupę krem z brokułów i zielonego groszka o delikatnej, gładkiej konsystencji. Lubicie?
Do przygotowania zup można wykorzystać praktycznie większość składników. Pomoże nam to odpowiednio wykorzystać zalegające w lodówce produkty, a przy okazji przygotować smaczne danie.
Jeśli nie mamy czasu na to, aby w estetyczny sposób kroić wszystkie składniki, możemy zdecydować się na zrobienie zupy-krem. Wtedy grubość i wielkość krojenia nie ma znaczenia, ponieważ pod koniec gotowania całość podlega blendowaniu.
Ciekawa w smaku zupa-krem powstaje z połączenia brokułu i zielonego groszku. Dla uzyskania smaku można ją doprawić bazylią i papryką słodką, a dla wzmocnienia kremowej konsystencji – dodać kilka małych kosteczek serka topionego. Tak przygotowania zupa doskonale smakuje podana z groszkiem ptysiowym lub bagietką.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej