Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejMięso halibuta jest białe, bardzo delikatne i soczyste. Jeśli planujemy rybny obiad lub kolację, warto zdecydować się właśnie na ten gatunek. Jest nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim wyróżnia się smakiem, a jego obecność na stole gwarantuje wykwintny charakter posiłku.
Często z kilku prostych składników powstaje bardzo interesujące połączenie. Doskonały gatunek ryby sam w sobie zapewnia świetny smak. Dlatego w przypadku halibuta warto postawić na marynatę złożoną jedynie z musztardy delikatesowej, oleju rzepakowego oraz pieprzu cytrynowego. Ryba nie potrzebuje także długiego „leżakowania” w marynacie, a zaledwie chwilę, gdyż smaki szybko się z nią przenikają. Kawałki halibuta zapiekamy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi gałką muszkatołową oraz sosem na bazie chrzanu i wytrawnego wina doprawiony świetnie komponującymi się przyprawami.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej