Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejMięso halibuta jest białe, bardzo delikatne i soczyste. Jeśli planujemy rybny obiad lub kolację, warto zdecydować się właśnie na ten gatunek. Jest nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim wyróżnia się smakiem, a jego obecność na stole gwarantuje wykwintny charakter posiłku.
Często z kilku prostych składników powstaje bardzo interesujące połączenie. Doskonały gatunek ryby sam w sobie zapewnia świetny smak. Dlatego w przypadku halibuta warto postawić na marynatę złożoną jedynie z musztardy delikatesowej, oleju rzepakowego oraz pieprzu cytrynowego. Ryba nie potrzebuje także długiego „leżakowania” w marynacie, a zaledwie chwilę, gdyż smaki szybko się z nią przenikają. Kawałki halibuta zapiekamy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi gałką muszkatołową oraz sosem na bazie chrzanu i wytrawnego wina doprawiony świetnie komponującymi się przyprawami.
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej