Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejGrochówka to ulubiona zupa, kojarzona z okresem dzieciństwa. Jest syta, aromatyczna i niezwykle pyszna. Jak ją doprawić, aby podkreślić dodatkowo jej charakter? Odpowiedź jest jedna. Zdradza ją Robert Sowa w programie Mój przepis na… .
Polacy mają swoje ulubione dania, którymi chętnie zajadają się na co dzień. Do takich potraw z pewnością można zaliczyć zupę grochową, która jest treściwa i syta, dlatego podana na obiad może zastąpić dwa dania.
Sposobów na jej przygotowanie jest mnóstwo, ale Robert Sowa zdradza swój sekret udanej grochówki. Majeranek – koniecznie dodany na samym końcu jej gotowania nie tylko wzmocni jej smak i aromat, ale też sprawi, że stanie się bardziej wyrazista.
Warto też zadbać o bogactwo warzyw dodanych do grochówki. Nie może w niej zabraknąć natki pietruszki, marchwi, ulubionej kiełbasy, ziemniaków, suszonych pomidorów - koniecznie wrzuconych do zupy wcześniej, aby mogły oddać jej swój przyjemny zapach oraz pokrojonej cebuli. Co zrobić, aby podczas siekania nie szczypała w oczy? Swój sposób na ten problem zdradza Robert Sowa w programie!
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej