Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejWeekend, urodziny, imieniny albo czasem zwyczajnie, bez powodu – śledzie są świetną i bardzo zdrową przekąską i dodatkowo bardzo wdzięcznym materiałem kulinarnym. Warto z nimi eksperymentować i próbując różnych połączeń, odnaleźć swoje ulubione smaki.
Śledzie marynować można na bardzo różne sposoby – na słono, cierpko, a nawet słodko, np. z rodzynkami i przyprawami korzennymi. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, na co akurat macie ochotę. Pewniakiem i prawdziwie polskim smakiem czarować Was będzie dzisiaj Robert Sowa, który solone filety śledziowe poda z uprażonymi na patelni orzechami włoskimi oraz podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Sekret tkwi także w doprawieniu – tutaj idealny będzie cząber oraz jeśli ktoś lubi pikantne smaki – chili pieprz cayenne.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej