Gdzie pieprz rośnie, jak rośnie i inne ciekawostki!
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejWeekend, urodziny, imieniny albo czasem zwyczajnie, bez powodu – śledzie są świetną i bardzo zdrową przekąską i dodatkowo bardzo wdzięcznym materiałem kulinarnym. Warto z nimi eksperymentować i próbując różnych połączeń, odnaleźć swoje ulubione smaki.
Śledzie marynować można na bardzo różne sposoby – na słono, cierpko, a nawet słodko, np. z rodzynkami i przyprawami korzennymi. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, na co akurat macie ochotę. Pewniakiem i prawdziwie polskim smakiem czarować Was będzie dzisiaj Robert Sowa, który solone filety śledziowe poda z uprażonymi na patelni orzechami włoskimi oraz podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Sekret tkwi także w doprawieniu – tutaj idealny będzie cząber oraz jeśli ktoś lubi pikantne smaki – chili pieprz cayenne.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcejPoznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcej