Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejWiosna kapryśnym tempem, ale jednak coraz mocniej wkracza na do naszego krajobrazu. Jest lżej i radośniej, ale czy tak samo jest na naszych talerzach? Dzisiaj Robert Sowa proponuje sałatkę, która składa się z bardzo zdrowych składników, a jednocześnie tak dobranych, by stanowić kompletny sycący, lecz wciąż lekki posiłek.
Sałatkę możemy zjeść w postaci lunchu, obiadu lub kolacji. Aby ją zrobić, nie potrzebujemy wiele czasu. Marynatę przygotowujemy w bardzo łatwy sposób – łącząc z oliwą Przyprawę do mięs, która tworzy udane kompozycje z każdym gatunkiem mięsa. Mix warzywny stworzony ze świeżych i kolorowych sałat, ogórka, pomidorów, czarnych oliwek, cebuli oraz szczypiorku, będzie odciążał i urozmaicał bardziej konkretne elementy dania. Wymieszane i doprawione francuskim sosem sałatkowym warzywa łączymy z wcześniej ugotowaną kaszą jaglaną, a na to układamy upieczone mięso oraz sadzone jajo. Wielopoziomowa przyjemność i zdrowie gwarantowane. Po takim posiłku będziecie czuć się syci, a jednocześnie lekcy i pełni energii do dalszej części dnia.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej