Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejJeśli lubicie jeśli w sałatce coś Wam chrupie, to ta sałatka jest zdecydowanie dla Was! Chrupiący seler i kalarepka z rukolą, połączone ze słodkimi rodzynkami i smażonymi jabłkami w cynamonie. Proste, a tak nietypowe połączenie, które koniecznie musicie wypróbować.
Przygotowując taką sałatkę najlepiej zacząć od sosu, tak by składniki miały czas się połączyć ze sobą, w czasie gdy przygotowujemy resztę potrawy. Nasi użytkownicy uwielbiają sałatki, dlatego też Robert Sowa otrzymał pytanie od jednego z nich: "Jaki sos najbardziej pasuje do sałatek, w których jest dużo sałatek, m.in. sałata, ser i owoce?". Robert Sowa zarekomendował sos na bazie oliwy z oliwek i wody do sałatki opartej na serze pleśniowym, rukoli i gruszce. Zauważył jednak, że sos jogurtowo-majonezowy będzie pasował do sałatek np. z ziemniakami, serem, burakami i śledziem.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej