Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWierzymy, że włoskie, świeże smaki dzięki przepisowi od Roberta Sowy trafią dzisiaj na polskie stoły. Bohaterką jest pizza ze starannie dobranymi dodatkami – papryką, pieczarkami, salami oraz lekko pikantnym i podkręcającym smak serem pleśniowym typu blue. Pizzy nie warto zamawiać do domu – pizzę koniecznie wypiekajmy w domu sami!
Masa radości dla podniebienia to kosztowanie włoskich smaków – soczystych i intensywnych podanych na gorącym chrupiącym cieście delikatnie doprawionym białym pieprzem. Na każdej domowej pizzy po wyjęciu jej z gorącego piekarnika powinna wylądować zwiewna i lekka zielona sałatka. My proponujemy, aby znalazły się w niej: rukola, suszone pomidory, kapary oraz prażone orzeszki piniowe.
Lubicie grube, a może cienkie ciasto? Wszystko zależy od tego, jak cienko je rozwałkujecie.
Jeszcze jedna porada? Pizzę pieczcie w naprawdę wysokiej temperaturze!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej