Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcej 
									Gęsina nie tylko na świętego Marcina! Zdradzimy Wam wspólnie z Robertem Sową sekret, że gęsina faszerowana jabłkiem i gruszką to murowany sukces. Chcesz zastosować starą, lecz zawsze sprawdzoną metodę „przez żołądek do serca”? Z gęsiną zawsze Ci się powiedzie – oczarujesz ukochaną osobę, dziecko-niejadka, a nawet teściów!
Robert Sowa prezentuje przepis bardzo klasyczny, mocno osadzony w kuchni staropolskiej – mianowicie gęś faszerowaną jabłkami i gruszkami oraz obficie doprawioną cynamonem, czosnkiem, tymiankiem, chili, a także żurawiną i miodem. Dzięki takiemu nadzieniu oraz długiemu procesowi pieczenia mięso stanie się soczyste, a każdy kęs dosłownie rozpłynie się w ustach. Tego dania długo nie zapomnicie. Gęś zawiera najwyższy procent tłuszczu spośród gatunków drobiu, jednakże jest on bardzo zdrowy. Ma dużo korzystnych kwasów jedno- i wielonienasyconych oraz korzystnych dla serca kwasów omega-3 i omega-6. Warto jeść gęsinę nie tylko od święta.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej