Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejPaszteciki z ciasta francuskiego można podać jako przekąskę lub jako dodatek do kremu chrzanowego. W zależności od smaku można przygotować je z połączenia rozmaitych składników. Robert Sowa proponuje wyborną kompozycję grzybów leśnych, pieczarek i cebuli. Sprawdźcie, jak przyrządzić w domu takie pyszności.
Ciasto francuskie w kuchni ma wiele zastosowań. Jednym razem możemy je wykorzystać do słodkich wypieków, innym natomiast do przygotowania wytrawnych przekąsek. Za każdym jednak razem ciasto francuskie potrafi pozytywnie zaskoczyć nasze podniebienie. Wbrew pozorom przygotowanie pasztecików z ciasta francuskiego wcale nie jest pracochłonne. Wybór składników na farsz jest dowolny i w zupełności zależy od naszych smaków i gustów.
Ciekawą propozycją nadzienia jest połączenie grzybów leśnych – podgrzybków z pieczarkami i cebulą. Jest to alternatywa do popularnej kompozycji kapusty kiszonej z grzybami lub mięsa i grzybów. Aby wzmocnić i podkreślić charakter pasztecików, należy je odpowiednio doprawić. Pieprz grubo mielony, sól i lubczyk to trio idealne, które sprawi, że przygotowana przekąska zyska wyrazisty smak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej