Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPaszteciki z ciasta francuskiego można podać jako przekąskę lub jako dodatek do kremu chrzanowego. W zależności od smaku można przygotować je z połączenia rozmaitych składników. Robert Sowa proponuje wyborną kompozycję grzybów leśnych, pieczarek i cebuli. Sprawdźcie, jak przyrządzić w domu takie pyszności.
Ciasto francuskie w kuchni ma wiele zastosowań. Jednym razem możemy je wykorzystać do słodkich wypieków, innym natomiast do przygotowania wytrawnych przekąsek. Za każdym jednak razem ciasto francuskie potrafi pozytywnie zaskoczyć nasze podniebienie. Wbrew pozorom przygotowanie pasztecików z ciasta francuskiego wcale nie jest pracochłonne. Wybór składników na farsz jest dowolny i w zupełności zależy od naszych smaków i gustów.
Ciekawą propozycją nadzienia jest połączenie grzybów leśnych – podgrzybków z pieczarkami i cebulą. Jest to alternatywa do popularnej kompozycji kapusty kiszonej z grzybami lub mięsa i grzybów. Aby wzmocnić i podkreślić charakter pasztecików, należy je odpowiednio doprawić. Pieprz grubo mielony, sól i lubczyk to trio idealne, które sprawi, że przygotowana przekąska zyska wyrazisty smak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej