Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejDobiegają końca święta, w trakcie których na stołach zdecydowany prym wiodą potrawy na bazie jaj. Zapewne w Waszej lodówce zostało jeszcze trochę jaj na twardo, które można wykorzystać do przyrządzenia pasty jajecznej. Będzie ona doskonałą propozycją na odżywcze, pełne smaku śniadanie bądź kolację nie tylko od święta.
Pastę jajeczną przygotujemy na dwa sposoby. Jeden zadowoli zwolenników łagodnych potraw, a drugi tych, którzy lubią dania o pikantnym charakterze. W obu znajdzie się moc esencjonalnych smaków oraz przyprawy gwarantujące efekt idealnego doprawienia. Przepis jest bardzo szybki i łatwy. W tym samym – bardzo krótkim czasie – przygotujemy dwie pasty. Podajmy je do ulubionego rodzaju pieczywa.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej