Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejJest wiele pomysłów na soczyste mięso wieprzowe - Robert Sowa proponuje jako swoje wspomnienia z lubelszczyzny, polędwiczki wieprzowe na słodko i ostro. Odrobina gruszki i nalewki z pigwy wzmocni słodki smak, natomiast imbir i chili pieprz cayenne nadadzą potrawie ostrości.
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sowę o to, jaką poleca marynatę by schab był soczysty? Według niego najlepsza jest marynata z oleju rzepakowego z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Imbir oprócz tego, że świetnie sprawdza się w napojach rozgrzewających, idealnie pasować będzie również do gruszek czy mięsa wieprzowego. Dlatego też tak świetnie sprawdzi się w marynacie. W tak przygotowanej marynacie należy umieścić mięso i pozostawić do marynowania na jakiś czas.
W czasie marynowania można przygotować coś innego - np. ziemniaki czy sos. Ziemniaki warto przesmażyć z rozmarynem, aby nabrał wyjątkowego, ziołowego aromatu. Tak przygotowane łączymy z mięsem i polewamy sosem. Smacznego!
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej